Corn Islands

Hola! 

Nog even een verslagje over onze huidige bestemming, de Corn Islands. Ik zal niet teveel typen, de foto's moeten het werk hier even doen :)

Afgelopen donderdag zijn we met Costena Airlines gevlogen naar Big Corn Island, een eilandje 70 kilometer uit de oostkust van Nicaragua. Goede vlucht gehad en toen meteen met de ferry het laatste uur naar Little Corn Island. Op dit eilandje zijn geen wegen, alleen een stukje voetpad wat verhard is. Verder is er een zandpad het eiland rond en dat is het. Heerlijk rustig dus! Ons hotel (Casa Iguana) bleek een goede keus te zijn. Het lag op een rustig stuk van het eiland op een klif met prachtig uitzichti en het was een halve minuut naar beneden lopen naar het strand. We kregen een eigen huisje met grote veranda, waarvanuit we een super uitzicht hadden op de zee. Grappig detail is de buitendouche, je staat te douchen met uitzicht op de oceaan!

Prima plek dus! Op het eiland is niet echt veel te doen, maar daar kwamen we dan ook niet voor. We zijn de eerste ochtend het eiland rond gelopen, langs de verschillende strandjes en door de jungle terug naar het 'dorpje', wat eigenlijk één straatje (voetpadje) is. Zaterdag zijn we gaan snorkelen, net een stukje buiten de kust  ligt een groot rif waar we onder andere rifhaaien gezien hebben. 

En verder hebben we eigenljk niet veel uitgevoerd. Beetje in de hangmat liggen, beetje boekje lezen, beetje zwemmen...  's Avonds kwamen we om een of andere reden elke keer uit in de 'Tranquillo' bar. Een door Amerikanen gerunde bar aan het strand en eigenlijk het enige tentje op het eiland met elektrische verlichting, muziekje en veel sfeer. En niet te vergeten een Happy Hour dat twee uur duurde. Leuke plek om andere mensen te spreken en daarbij kunnen tropische cocktails met als basis de Flor de Cana (befaamde Nicaraguaanse rum) natuurlijk niet ontbreken. Op de weg terug was het zaak niet je zaklamp te vergeten, het was echt pikdonker en die modderpaadjes lijken op de tast allemaal op elkaar :)

We hebben vier nachten doorgebracht op Little Corn Island en zijn vanmiddag terug gegaan naar Big Corn Island. Dit is een groter en meer ontwikkeld eiland, maar ook met mooie plekjes. We zitten nu in hotel Princeza de la Isla, een prachtplekje! We zijn weer de enige gasten, lekker rustig dus. Vanmiddag lekker geluierd in de hangmatten en net hebben we  gegeten. Dat kan hier heel goed. De eigenaars zijn Italiaans en we hebben dus heerlijke pasta, vis/kip en een toetje gegeten. Hmmm! 

We blijven hier twee nachten en vliegen woensdagochtend weer naar Managua. Daar slapen we één nacht omdat we op donderdag een vroege vlucht hebben terug naar huis... 
Maar zover is het nog niet, eerst nog even genieten van de laatste vakantiedagen!

Liefs Erik en Anne

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer