Dag 3

Vandaag zijn we gaan sightseeen in Bangkok. Ik had nog niet gezegd hoe heet en vochtig het hier is, nou, dat is het! Echt we zijn ook niks gewend, maar je zweet je een ongeluk hier. Maar goed, ondanks dat zijn we natuurlijk op pad gegaan. Eerst naar de boot die ons richting het Grand Palace bracht. Volgens een mooi Thais gestructureerd systeem werd je de boot opgeleid, en ook op de boot mocht je niet zomaar overal staan, je mocht maar aan een kant van de boot staan. Jaja, de structuur zit er wel lekker in hier! Daar kunnen ze op het werk nog wat van leren :)

Eenmaal bij het Grand Palace aangekomen wordt je overspoeld door de tuk tuk mannen waar we voor gewaarschuwd zijn, die je vertellen dat het paleis helaas dicht is en dat hij je wel naar een andere buddha kan brengen. Haha, daar trappen wij niet in! Maar het is wel lastig wie je wel en niet kan vertrouwen. Negen van de tien keer is het onzin wat ze zeggen, maar af en toe zit er iemand bij die je wel echt wil helpen, en die geloof je dan ook niet meer! Onze strategie is daarom om maar gewoon niemand te geloven. Aangezien we toen nog niet zover waren werden we compleet de verkeerde kant opgestuurd door een heel betrouwbaar uitziende man. Met als gevolg dat wij helemaal om het paleis heen gelopen zijn voordat we bij de ingang waren, terwijl die eigenlijk nog geen 100 meter van ons beginpunt verwijderd was. Handig! Maar ja. Onderweg kwamen we wel langs de Wat Po, een tempelcomplex waar onder andere de gigantische liggende gouden buddha ligt. Die is echt groot!!! Mooie tempels, echt heel gedetailleerd gemaakt.

Hierna zijn we dan toch bij het Grand Palace uitgekomen met de tempels Wat Khrae (geloof ik). Ook weer heel groots en indrukwekkend.

Daarna hebben we weer een oversteek gemaakt naar de Wat Arun, een tempel in Khmer stijl, heel anders dan de eerste twee, en mijn persoonlijke favoriet (Erik vindt de andere mooier). Via een superstijl trappetje zijn we naar boven geklommen. En ja, ook weer naar beneden via dat enge trappetje. Ik moest me inhouden om geen foto's te maken van de jappen die die trap ook opklommen, met beide armen om een leuning gedraaid, heel voorzichtig omhoog, haha! Hiervanuit had je een mooi uitzicht over Bangkok.

Na een hapje eten op Kao San zijn we met een prive longtailboot over de klongs gevaren (rivieren in de stad). Eerst twijfelden we of dat wel iets was, maar het is hier allemaal zo goedkoop dat we het tocht gedaan hadden. En het was echt erg leuk! Een longtailboot is eens soort gondel maar dan anders, met een enorme motor erop. Formaat vrachtwagen zeg maar (als het dat al niet echt was!). Even onderhandelen over de prijs (pap, bedankt voor deze genen) later zaten we er in en waren we op weg. We gingen door thaise woonwijken, echt leuk om dit ook eens te zien! Veel huisjes op palen met vriendelijk zwaaiende mensen en voorbij stuk voor stuk mooie tempels. Leuk is dat ieder huishouden zo'n beetje een mini privetempel heeft. Het is een soms enorm kitcherig bouwsel van ongeveer twee meter hoog met een buddha en weet ik het wat allemaal erop.

We hebben een uur over de klongs gevaren en het was echt de moeite waard.

's Avonds weer op straat gegeten, en wat gedronken.

Nou dat was ie eigenlijk wel weer!

Groetjes Erik en Anne

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer