Dag 9

Afgelopen maandag begon rustig. Erik zou onze gids van zondag gaan helpen met zijn website. De gids had namelijk een website waar hij zijn filmpjes van de tours en de dieren uit de jungle opzet. Alleen een of andere gast had zijn wachtwoord, zodat hij er nu zelf niks mee kan doen. Hij wist niet wat hij nu moest doen en het was van hem af te lezen dat hij dat erg vervelend vond. Best zielig dus eigenlijk. Maar gelukkig hadden we Erik de computerman bij, en ja, zelfs in Thailand ontkomt ie er niet aan om mensen daarmee te helpen :) Dus tot grote vreugde van de gids (Isara is zijn naam, voor wie het wil weten), zou Erik vanochtend helpen het probleem op te lossen.
Maar om 11.00 uur had hij nog even geen tijd, en om 12.00 uur was ie ineens weg! Vreemd. 's Middags hadden we het tweede deel van de tour, en daarna, tijdens het eten kwam Isara zijn excuses aanbieden, hij moest ineens weg en vond het heel erg vervelend dat wij hadden moeten wachten voor niets. Hij was helemaal blij toen Erik hem alsnog wilde helpen. Dus toen was ik erik kwijt, haha. Maar voor het goede doel. Erik vertelt nog wel wat ie precies heeft gedaan, ik ga even verder met de middagtour.

Deze tour was niet zo avontuurlijk dan die van de dag ervoor, maar wel ook leuk. Eerst gingen we naar mineral pools, waar je kon zwemmen in kraakhelder water. We hadden een grappig vrouwtje als gids, Tuk (zoals in tuktuk zoals ze zelf zei). Ze nam ons hierna mee naar een grot waarin monniken mediteren, dus met veel buddhabeelden erin. Een plek waar verder geen touristen waren, das altijd leuker. Het indrukwekkendste van vandaag was de vleermuisgrot. Elke avond tegen de schemering trekken miljoenen vleermuizen de grot uit, en ze vliegen in een enorme langgerekte zwerm  de grot uit. Dit duurt echt een uur ofzo voor alle vleermuizen buiten zijn om eten te vinden. Ongelooflijk veel beesten!

Dit was een middagtour, dus rond 7 uur waren we weer terug bij het guesthouse. Daar waren inmiddels weer nieuwe mensen gearriveerd, een nieuwe engels stel en een oostenrijks-italiaans stel. Aangezien Erik de gids aan het helpen was heb ik me die avond met de nieuwe mensen vermaakt. Ook de eigenaar van het guesthouse schoof aan en vertelde ons dat het zo moeilijk was om aan genoeg gasten te komen. Vanaf de opening in 1997 tot en met 2003 had het guesthouse in de lonely planet (backpackersreisgids die door praktisch iedereen gebruikt wordt) gestaan. Vanaf 2003 ineens niet meer, en hierdoor zijn de inkomsten ineens erg gedaald en is het moeilijk gasten te vinden. Best wel sneu, want het is echt een leuk guesthouse, met supervriendelijke mensen die je maar al te graag willen helpen en super tours. Gek dat zo'n reisgids zo ontzettend bepalend is.

De rest van de avond nog gezellig afgesloten toen een ouder thais mannetje dat enkel thai sprak bij ons kwam zitten, en maar biertjes uit bleef delen (stiekem zetten wij ze op onze rekening natuurlijk ;) Grappig hoe je ook zonder woorden lol kan hebben.

Daarna naar bed, want we moesten weer verder!

Maar om af te sluiten, voor iedereen die plannen heeft naar het Khao Yai NP te gaan, ga naar Wildlife Safari's! Ze zijn al te bereid je op te halen op het station als je even belt

emailen kan naar wildlifesafari@bigfoot.com of bellen naar 08-9628-8224

 

Reacties 1

Steven 18-05-2016 13:53

Hoi,
in februari gaan wij ook enkele dagen naar Pak Chong, en na het lezen van jullie ervaringen, wil ik heel graag ook naar dit guesthouse gaan.
Lijken me hele leuke mensen om bij te verblijven.
Ik vind ze echter nergens terug op internet, booking of agoda, daarom de vraag of de gegevens (gezien ze reeds van 2007 dateren) in het verslagje nog kloppen?

Alvast dank voor een antwoordje,

Steven

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer