Dag 10

En weer een dag later gingen we weer verder, eigenlijk jammer omdat het zo'n leuke plek was, maar ja, we willen natuurlijk nog meer zien he! Weer in het boemeltreintje richting Ayutthaya, de hoofdstad van Siam (zoals Thailand eerst heette) van 1350 ot 1767. In deze stad zijn ontzettend veel oude tempels te zien en tempelruines.

Aangekomen in het PU Guesthouse hebben we gelijk maar de namiddagtour met een longtailboat over de rivier langs drie belangrijke complexen geboekt.

Het begon gelijk lekker, we werden met 10 mensen en chauffeur in een tuk tuk gepropt, en ik kan je vertellen, dat is errug krap! Twee Jappen moesten half uit het ding hangend zichzelf vasthouden, haha. Maar het was maar een klein stukje en de boot was gelukkig groot genoeg.

We hebben drie mooie tempelcomplexen gezien,  of wat daar van over is na de Burmese-Thaise oorlog. Voor wie het heeft gevolgd, ook het complex waar "Wie is de mol" dit jaar een opdracht heeft uitgevoerd (het intekenen van een kaart om iets te vinden of zoiets). Erg indrukwekkend!! Even dreigde het te gaan regenen maar gelukkig bedacht de wolk zich en trok weg. we werden na twee uur afgezet bij de night market om te eten, maar het zag er toch niet helemaal lekker uit daar, met superveel vliegen, rauw vlees in de hitte en het stof etc. Wel mini banaantjes gekocht en later ergens anders gegeten. Toen het donker was zijn we nog naar drie verlichte tempelruines gelopen. Wel een beetje spooky, we waren van alle kanten gewaarschuwd voor loslopende honden die regelmatig mensen bijten, en hondsdolheid of andere enge ziektes zijn dan zo goed als gegarandeerd. En ja, toen we de honden zagen geloofden we dat meteen! Veel honden met de tong uit hun bek, met kale plekken op hun huid en zelfs een hond die wel een vieze wilde wolf leek! Niet echt prettig om rond te lopen, dus namen we maar een tuk tuk. Daarna toch lopend terug naar het guesthouse gegaan, over goed verlichte straten zodat je ze in ieder geval kon zien en niet per ongeluk hun territorium in kon lopen. Dus mocht je naar Ayutthaya gaan, beware of the dogs!

xx Erik en Anne

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer