Gratis op vakantie met ArkeFly!?

Tja hoe gek kan het lopen? Zoals jullie al lazen was onze vlucht flink vertraagd en vertrokken we niet om 7:30 maar om 16:00u. We waren na alle berichten dan ook erg blij dat er een vliegtuig bij de gate stond en dat we dus konden vertrekken.  Zoals eigenlijk altijd zijn we overal ruim op tijd en deze keer pakte dat toch wel heel verrassend uit!

Vlak voordat alle mensen door de laatste controle konden en enkele minuten voordat we zouden vertrekken kwam er een omroep.  Er waren 18 (!) meer mensen op de vlucht geboekt dan dat er in het toestel mee konden, tja en dan heb je een probleem (Als je Arke heet)! Er werd geld geboden voor mensen die vrijwillig hun stoel wilden opgeven en met een andere (veel betere) luchtvaartmaatschappij een dag later naar Cancun wilden vliegen. Eerst dachten we, dat gaan we echt niet doen! Maar naarmate er meer informatie vrij kwam was het toch wel het overwegen waard. Ook het feit dat ons hotel in Mexico nog niet gereageerd had en dat het vliegtuig als maar later zou vertrekken, maakte dat het geboden alternatief toch wel aantrekkelijker werd...

Na lang getwijfeld te hebben (jullie kennen ons) toch maar even geïnformeerd. Voor we het wisten waren we van de vlucht geboekt, hadden we een garantie voor een andere vlucht de volgende dag en een overnachting met maaltijden in de buurt van Schiphol. Even een dubbelcheck en dat was maar goed ook, ze waren bijna onze bagage vergeten uit te laden uit het vliegtuig. Gelukkig was Erik oplettend, zodat de bagage persoonlijk van boord gehaald werd. Maar goed ook want bij een andere passagier die ook op het aanbod in is gegaan is de bagage nu op weg naar Cancun.

Tja en daar stonden we dan….  Vliegtuig was nog lang niet vertrokken maar wij moesten inmiddels de formaliteiten afhandelen en zorgen dat wat ons beloofd was ook geregeld werd. Best bizar om weer terug langs de paspoortcontrole te gaan en je bagage van de band te halen. Eenmaal weer aan de Nederlandse kant van de douane de vlucht omgeboekt en daarna naar het Ibis hotel. Nu vliegen we heen met Lufthansa, hebben we hoogstwaarschijnlijk beenruimte, een entertainment systeem, wél eten en drinken én krijgen we er ook nog dik voor betaald :)

Bovenop deze vergoeding krijgen we (hoogst) waarschijnlijk ook nog een vergoeding voor de vertraging van Arke.   Nog even en we kunnen hier ons beroep van maken!

We moeten ons reisschema iets wat omgooien en kijken hoe we het nu gaan doen. Dat zien we later wel weer. Onze vakantie is in ieder geval op een onverwachte manier gestart.

Tot snel, we gaan er vanuit dan ons volgende berichtje gestuurd wordt vanaf een tropisch strand in Tulum!

Liefs Erik en Anne

Reacties 1

gonnie 28-10-2012 17:11

hoi erik en anne
ja dat is een belevenis , hoop dat jullie nu goed aan komen.
en een hele gerusten vakantie tegemoet gaan
ik wacht weer op jullie goede berichten groetjes je moeder

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer