Het verkennen van Bogor en omgeving

Weer even een korte update van (al) onze belevenissen tot zover, voordat ……

Eerst maar beginnen waar we bij het laatste verhaal gebleven zijn. Namelijk de middagtour door de rijstvelden! Dit was tot nu toe een van de leukste dingen die we gedaan hebben. Het is eigenlijk schandalig dat wij (blijkbaar) zo weinig weten over het groente en fruit dat we regelmatig eten. Er groeit hier echt van alles, soms aangeplant maar ook in het wild, zoals pinda’s, lange bonen, avocado’s, papaya’s, aardappels en nootmuskaat. Grappig om te zien!  

Tijdens het wandelen door de rijstvelden kregen we uitleg over hoe de rijst groeit en welke verschillende stadia er zijn voordat de rijst geoogst wordt. Wij kunnen bevestigen dat het pakje pandarijst uit de winkel er heel anders uit ziet dan wat er hier groeit :) . Grootste bedreiging voor de rijst is een tekort aan water en slakken. Deze slakken worden dan ook dagelijks door de boeren (met de hand) verwijderd. Ook worden de rijstvelden bijna volledig met de hand omgeploegd.

Gisteren weer in het hotel gegeten, we werden verrast door het uitgebreide diner! Soepje vooraf, gevolgd door een heerlijke rijstafel en fruit en thee na. Prima! Het is hier dus niet alleen maar nasi met ei.

Vanochtend zijn we naar een grote theeplantage geweest, Gunung Mas Tea Estate. We waren er alleen een beetje vroeg, het werk in de theefabriek begint pas later op de dag en ook de gids lag nog in bed, dus hebben we zelf rondgelopen. Ook grappig, maar niet heel informatief. Maar goed, dat maken we deze vakantie vast nog wel ergens goed. Na de thee nog naar een meer omgeven door jungle geweest en een drankje gedronken in de Puncak Pass. De middag hebben we doorgebracht met slapen (we hebben nog wat in te halen geloof ik), tourtje voor de komende dagen regelen en bij het zwembad liggen. Net heeft het flink gegoten en geonweerd, nu is het weer droog.

Morgen gaan we met een volgend tripje van 3 dagen en 2 nachten mee, naar een dorpje hier in de buurt waarvan de gids ook de Alsabila  Foundation beheert, een kleine organisatie dat Engelse les verzorgt voor arme mensen en weeskinderen. Wie weet gaan we ook nog les geven! We verblijven in het dorpje, dus het zal wel een beetje primitief worden. Verder gaan we in deze dagen het Mount Halimun National Park bezoeken, een jungle park met watervallen en een andere grote theeplantage. We zijn benieuwd! Het wordt in elk geval een paar dagen niet internetten voor ons, dan weten jullie dat vast.

Tot over een paar dagen!

Groetjes Erik en Anne

P.S. Voor wie het nog niet gezien had, er staan ook al wat foto’s online!

Laatste foto's

Reacties 2

Eefje 11-10-2011 17:10

Hey daar,

Klinkt goed! Genieten weer!

Kus eefje

Eefje 11-10-2011 17:10

Hey daar,

Klinkt goed! Genieten weer!

Kus eefje

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer