Isla de Ometepe en San Juan del Sur

Het heeft weer even geduurd maar bij deze weer onze belevenissen van de afgelopen dagen. 

Na Granada zijn we naar Isla de Ometepe gegaan. Een eiland in het grootste meer van Nicaragua, met twee grote vulkanen erop. De  weg erheen was lang, maar het was wel de moeite waard!

Vorig jaar in Mexico zaten we nog in heerlijk ruime, luxe ‘Ejecutivo’ aircon touringcars om prinsheerlijk van plek naar plek te worden gereden. In Nicaragua zijn die bussen in geen velden of wegen te bekennen, ze kennen hier alleen ‘chickenbussen’, oftewel de ons niet onbekende Amerikaanse schoolbussen die hier een tweede leven hebben gekregen.  Dus, met onze backpacks lekker met z’n allen tussen de Nica’s onderweg! Voordeel, het is echt mega goedkoop. Ritje van een uur kost 50 cent ofzo.

Via chickenbus, taxi, bootje (ook weer een avontuur) en wederom een chickenbus op Isla de Ometepe kwamen we eindelijk bij ons hotel, El Encanto. Heerlijk plekje op een super mooi stukje van het eiland. Hangmatje voor de deur, mooie tuin met allerlei mooie bloemen, heel veel vlinders en zelfs kolibri’s en uitzicht op de grootste vulkaan van het eiland. We hebben fietsen gehuurd en zijn daarmee op pad geweest, beetje het eiland bekeken en dat afgewisseld met zwemmen in natuurlijk mineraalwater en luieren in de hangmat. Prima! Het is daarbij laagseizoen, dus dat we de enige gasten waren in dit hotel met vier kamers maakte het alleen nog maar relaxter.

Gisteren zijn we doorgereisd naar San Juan del Sur. Bekend om z’n goede golven voor surfen, dus ook druk bezocht door surfers van over de hele wereld. Wij hebben niet gesurfd, maar het strand was natuurlijk ook lekker om op te luieren en het zeewater heeft een heerlijke temperatuur. Top dus!
Gisterenavond zijn we naar een reservaat in de buurt van San Juan geweest, waar schildpadden eieren leggen. Heel gaaf, we hebben een paar flinke schildpadden gezien die uit de zee kwamen, op het strand een kuil groeven en daarin vervolgens gemiddeld 100 eieren leggen. Daarna schuiven ze de kuil weer dicht en gaan ze weer  de zee in. Heel gaaf om van zo dichtbij te zien. De foto’s moeten we jullie onthouden, aangezien het donker was en je er niet mag flitsen om de schildpadden niet te storen. Aangezien de schildpadden met uitsterven bedreigd worden, vangen de rangers de schildpadjes die overdag uit hun ei komen, om ze ’s avonds vrij te laten. Dit omdat ze anders overdag grote kans hebben opgegeten te worden door allerlei dieren. Toen we er waren kwam een ranger aan met een bak met kleine schildpadjes. Super leuk om te zien hoe deze vrijgelaten werden en hun weg naar de zee moesten vinden. Al met al een unieke belevenis om mee te maken.

Dinsdag verder dus niet zoveel gedaan. Naar een strand in de buurt geweest etc. Vandaag zijn we in alle vroegte weer door naar onze volgende bestemming, Matagalpa gereisd. Dat ligt meer noordelijk en wat hoger. Dit was weer een lekker dagje chickenbussen, met overstap in de drukke hoofdstad om vervolgens weer verder te reizen. We hebben het allemaal weer gered en zitten nu weer in een nieuwe plaats. Helaas lukte het in het vorige hotel niet om met de laptop te internetten dus kunnen we het nu pas plaatsen. Daarvoor zaten we in de rimboe, dus ook al geen internet.

Morgen gaan we de omgeving verkennen met een tourtje. Koffieplantages bekijken, de bush waar  als het goed is allerlei dieren te zien zijn. Als we wat dieren spotten lezen jullie dat vanzelf in het volgende verhaal.

Tot horens!

Liefs Erik en Anne

Laatste foto's

Reacties 2

Heleen 31-10-2013 08:06

Ziet er weer prachtig uit allemaal!
Gelukkig hebben jullie op het strand en in de hangmat lekker bij kunnen komen van de chicken bussen
Geniet er weer van!

Liefs

Ieke 31-10-2013 20:59

Zó, jullie weten weer de beste plekjes te spotten
Lekker, ga zo door!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer