Laatste dagen...

Hoi allemaal,

Hier een laatste berichtje van ons voor we weer het vliegtuig instappen. we zijn weer terug in Marrakech, blijft toch onze favoriet! Na Fes zijn we naar de huidige hoofdstad van Marokko gegaan, Rabat. Dit is een heel andere stad dan de andere steden, veel moderner, Europescher. wel is er een mooie oude kasbah met leuke straatjes en een uitzichtpunt over de zee. Verder een supermooie Romeinse site met overblijfselen van een romeinse stad en van een later gebouwde maar ook oude Islamitische stad. Heel mooie rustige plek, waar nu tussen de ruines allerlei tropische bloemen en planten groeien en sinaasappelbomen etc. Op de minaret van de oude moskee zit nu een ooievaarsnest, en ook in veel andere bomen. Echt een prachtige plek om even lekker te zitten, zonder zogenaamde gidsen die iets van je willen of toeterende autos en brommers.

Afgelopen woensdag zijn we met de trein weer naar Marrakech gegaan. Aankomst overdag is wel minder spectaculair dan savonds, wanneer het hele plein vol staat met verhalenvertellers, muziekgroepjes en etenskraampjes, maar toch weer erg leuk om hier terug te zijn. Gisteren zijn we naar tot begin vorige eeuw verborgen gebleven tombes van Saoedische prinsen geweest, ook weer een mooie rustige plek. Daarna weer eens een keer verdwaald op zoek naar de Joodse wijk, echt, de weg hier vinden is soms heel lastig. Straatnamen kloppen niet meer of staan meestal gewoon helemaal niet aangegeven! Uiteindelijk hebben we het opgegeven, het was toch veel te heet. we zijn toen naar de souks gegaan om daar weer uit te komen met twee prachtige berberpakken! Ubervet. Gisterenavond nog eens lekker over het Djemaa el Fna plein gewandeld en midden in alle drukte bij een van de eetstandjes gegeten, je kunt hier echt vanalles krijgen voor weinig geld, van geitenkopstoofpot tot slangensoep, maar wij hielden het bij Harira, echte marokkaanse soep en voor zover wij weten zonder vlees. Daarna nog kipspiesen en gebakken visjes met friet, hmmm! Tip voor wie hierheen wil, mixed brochette is een spies met niet alleen vlees, dikke kans dat er orgaanvlees aanzit! Die namen wij dus niet.

Vandaag laatste dagje, vanavond om acht uur vliegen we weer richting madrid en dan morgenochtend verder naar eindhoven.

Daar horen jullie de rest van onze verhalen wel!

Dikke kus en tot snel, liefs Erik en Anne

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer