Ranthambore National Park

Zoals gezegd, na alle drukke, stoffige steden wilden wij even iets anders, dus zijn met de trein richting Sawai Madhopur gegaan, voor het nabijgelegen nationaal park. Deze keer geen airco in de trein, maar open ramen met tralies ervoor. We hadden nog wel stoelnummers, dus konden aardig zitten. Twee uurtjes getreind, dat was goed te doen. Natuurlijk weer niet gelukt zonder wat foto's, maar het viel nog mee. De mensen zijn heel aardig, en iedereen vertelt wanneer je eruit moet dus dat is fijn!

Bij het juiste station aangekomen werden we opgehaald door het hotel, per open jeep, dus meteen goed voor het safari gevoel! Het hotel waar we verbleven (en ook nu nog een paar uurtjes zitten) is voor onze begrippen behoorlijk luxe. Doordat de rest vol zat hebben we ook nog de duurdere kamer, maar af en toe is dat wel even lekker! Een bed met een matras dat dikker is dan 3cm (eronder ligt vaak een ´bedbodem´ in de vorm van een houten plaat), ruime badkamer met alles erop en eraan (zelfs een ligbad!) en bovenal, het is allemaal mooi aangekleed en schoon! Schoon voor Indiase begrippen is niet hetzelfde als in Nederland. Ik zal er niet over uitweiden, maar deze keer durfden we voor het eerst zonder slippers door de badkamer of kamer te lopen. Heerlijk! Verder heeft het hotel een leuke tuin mét zwembad en ligstoelen. Echt even wat anders dus dan de hokjes waar we tot nu toe sliepen.

Aangekomen eerste werk de safari's geboekt. Dit nationaal park staat vooral bekend om zijn tijgers, verder zitten er ook 'slothberen' (als iemand weet hoe je die in het nl noemt dan horen we het graag), luipaarden, wilde zwijnen, herten en veel soorten vogels. Je kunt het park alleen in met een open jeep of 'canter', een open truck waarop 16 tot 20 stoelen staan. Via internet nog net de laatste twee plekken voor de ochtendsafari van de volgende dag geboekt en nog twee stoelen voor de middagsafari, en daarna konden we gaan relaxen bij het zwembad. Vakantie!!

Ook even bijgekletst met andere mensen, we zijn nog niet heel veel andere reizigers tegengekomen dus ook dat is wel even leuk. Gisteren zijn we vroeg opgestaan. We hadden namelijk wel onze toegang tot het park al geboekt, maar moesten om 5.00 uur s ochtends ook nog de vehicle bijdrage en het bedrag voor de gids gaan betalen. Dus alsnog vroeg op en de juiste papieren zien te krijgen. Daarna ontbeten en toen was het tijd voor de safari!

Nadeel van zitten in een canter ten opzichte van zelf lopen is dat je veel sneller iets mist of ergens voorbij rijdt. Voordeel is natuurlijk dat je een groter gebied kunt zien, zodat de kans op een tijger wellicht toeneemt. Het was op zich wel relaxed in elk geval. De safari was erg leuk, we hebben heel veel dieren gezien! Geen tijger, maar dat hadden we ook niet verwacht aangezien er maar 15 zijn op een gebied van 20 bij 20km! We hebben verschillende herten gezien, namelijk een sambarhert, een gestippeld hert (bambi!) en een Indiase antilope, en parkieten (grote parkieten, groen met rode snavel), een krokodil, veel pauwen, verschillende soorten apen. Al met al heel wat dieren! Ook het park zelf is de moeite waard, met van die mooie banyanbomen, riviertjes etc.

 

? Middags hadden we nog een safari, voor meer kans op een tijger. We zagen toen ook een knalblauwe kingfisher vogel (ijsvogel in het nederlands, toch?), een arend van heel dichtbij in een boom, en zelfs een slothbeer! Die laatste zat heel dichtbij, op een paar meter afstand dus was erg gaaf om te zien. Het is niet de grootste beer die je kunt bedenken,maar toch een echte beer om te zien! Helaas was ie nogal schuw dus liep ie vrij snel weg, maar we hebben hem toch goed kunnen zien. Wel gaaf, het is vrij zeldzaam om zo'n beer te zien. Op de terugweg stonden ineens heel veel canters bij elkaar en bleek er een tijger in de struik te liggen slapen! Het was een gekkenhuis, met canterbestuurders die elkaar de huid vol scholden en duwen om een plekje met uitzicht op de tijger. Tegen de tijd dat wij er stonden, was het al donker. Anne heeft niets gezien, Erik heeft een zwarte vlek zien liggen die wellicht de tijger was. Officieel hebben we dus een tijger gespot, maar we hebben 'm niet gezien. Niet erg, onze safari was zo ook super!


Vandaag hadden we een relaxdagje. Aangezien we een late trein nemen hebben we heel de dag rustig aan kunnen doen bij het hotel. We konden laat uitchecken en vanmiddag heeft Anne nog gezwommen een aan haar bruine kleurtje gewerkt, Erik verkoos de schaduw boven de zon. Verder vandaag dus even tijd om de verhalen bij te werken! Twee nachten geleden zijn we met de trein (die van het wachtlijstticket) naar Udaipur vertrokken. Dit is weer een stad, maar wel een relaxte, aan een groot meer.

Daarover vertellen we jullie de volgende keer weer, uiteraard inclusief fotos. Als er niets tussen komt, de stroom niet uit valt, het internet werkt, etc etc Kort samen gevat, in India kun je maar weinig dingen plannen, want ze lopen meestal toch anders.

Groetjes,

Anne en Erik

Laatste foto's

Reacties 3

gonnie 21-10-2010 18:17

ha erik en anne
mooie verhalen en foto
dat is toch wel anders als hier met de bus wat jullie vertellen niks voor mij ben vandaag ook met de bus naar tante gerrie geweest is nog tedoen
een hele belevenis voor jullie daar goed van jullie en geniet er van het is zo weer tijd voor de terug reis het gaat echt wel hard
is nu al weer twee weken geleden dat jullie weg gingen ik hoor nog wel van jullie en ook als jullie goed thuis bent aan gekomen
groetjes aan anne van je moeder kusjes kusjes

Ieke 21-10-2010 19:20

Dag Anne en Erik,
Leuk, leuk jullie verhalen! Zo zien jullie wel van alles van India! Ik vind de verhalen nog steeds heel herkenbaar Hebben jullie ook nog olifanten gezien? Ik hoop dat dat nog lukt! Blijkbaar vallen jullie treinreizen wel mee. Jullie foto's zijn erg mooi!
Bij ons is de keuken eruit gesloopt. Nog een week en de nieuwe zit erin, jippie!
xx Ieke

Anke 27-10-2010 11:13

Hoi Anne en Erik,

Hier ook een berichtje van mij. Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat in India. Het park waar jullie zijn geweest lijkt me een hele belevenis. De slothbear is volgens mij een lippenbeer (heb het even opgezocht voor jullie). Ook leuk dat jullie mogelijk een tijger hebben gezien! Ik wens jullie nog veel plezier in India.

Groetjes Anke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer