Somoto Canyon

Hola!

Hoe is het daar? Volgens de berichten die we van jullie krijgen koud, winderig en regenachtig, dus wij blijven mooi nog even hier. We hebben weer super leuke dingen gedaan de afgelopen dagen.

Na Matagalpa zijn we naar Estelí doorgereisd, ook in de highlands. Vanuit daar wilden we naar de Somoto Canyon. Dat het tourisme hier echt nog minder ontwikkeld is dan in andere landen waar we tot nu toe zijn geweest, merkten we hier. We dachten een tourtje te boeken, lekker opgepikt worden in je hotel en dan door naar de Canyon etc. Dat ging dus niet. Je moest zelf met de chickenbus naar Somoto en daar zou dan een gids op ons staan te wachten. Dus wij vroeg op om de bus van 7.30 uur te pakken. Ging allemaal voorspoedig en twee uur later waren we in Somoto. De 'Engelssprekende' gids die op ons wachtte bleek een andere naam te hebben dan ons was verteld en sprak nog slechter Engels dan wij Spaans, haha! In plaats van de afgesproken taxi wilde hij eigenlijk met nog weer een andere chickenbus naar het startpunt van de route, maar aangezien het een eeuwigheid duurde voor die vertrok, was hij toch te overtuigen dat een taxi handiger was.
Bij het vertrekpunt kreeg Erik 'waterschoenen' omdat hij geen sandalen oid had. Weer lachen, de 'waterschoenen', waren afgetrapte sneakers met gaten erin :) Ach ja, zijn eigen schoenen bleven in elk geval droog!

De reis er heen was dus al een avontuur op zich, maar de Canyon was echt gaaf! We gingen met onze gids naar de oorsprong van de Coco rivier, de grootste rivier van Midden Amerika. De route bestond uit ongeveer twee uur lopen, zwemmen, drijven in het water, met een paar keer springen vanaf een rots in het water. Er waren ook stroomversnellingen in het water bij rotsen. De andere tourgroep ging dan uit het water en er omheen, maar onze gids vond het leuk om er doorheen te gaan, haha! Wel grappig, op je kont over die rotsen hobbelen en dan met flinke vaart het water weer verder in geduwd worden!

Het was een erg leuke tour en na de canyoning kregen we een lunch bij het huis van de gids. Daarna een kamikazetaxirit naar het busstation in Somoto terug, omdat we dan NET de expresbus naar Estelí konden halen. En ja hoor, net gehaald. Scheelde veel, nu waren we ipv in twee uur met de chickenbus in maar een ruim uur terug!

Verder hebben we in Estelí niet zoveel gedaan. We zijn dan ook na twee nachten doorgereisd naar León, een mooie koloniale stad meer naar het westen toe.
Wat we daar tot nu toe gedaan hebben lees je in het volgende verhaal!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer