Toch nog even internet

Hola!

Jaja, toch weer internet in het hotel, dus weer even een momentje om een verhaaltje te typen voor we echt de jungle in gaan. Onze bus vertrekt om 11.00 uur, en het is nu half 10 dus kan nog even.

Gisteren zijn we met de bus naar Campeche gereden. Was een zeer luxe bus , zeer relaxed. Campeche is een oud koloniaal stadje, wat in het verleden een belangrijke handelspost was (ligt aan zee). Omdat het vaak het slachtoffer was van piraten, is er een vesting van gemaakt, met een dikke stadsmuur, bastions en een fort. De oude stad is heel goed bewaard gebleen en het staat inmiddels op de Unesco Werelderfgoedlijst, waardoor het helemaal is opgeknapt. Alle huisjes zijn geschilderd in heldere kleuren en het centrale plein met de kathedraal is erg mooi en gezellig. we hebben gisteren dan ook vooral door het stadje gelopen, de bastions bezocht en de stadsmuur beklommen. Helaas is de zee inmiddels heel wat meters teruggetrokken, zodat aan de andere kant van de stadsmuur ipv de zee nog wegen en gebouwen liggen. Maar goed, het blijft mooi. We zitten met ons hotel ook midden in het oude stadje vlakbij het plein, leuk!

Gisterenavond gegeten in een restaurantje met uitzicht op het plein, waar op zaterdagavond van alles te doen was. Zo was er de wekelijkse bingo in de open lucht, een optreden met trommels en vuur en een koor van missionarissen uit Amerika (die zie je hier trowuens best veel, van die heel strenge, met lange zwarte jurken en knotten op hun hoofd).

Vandaag gaan we dus weer verder naar Palenque. Hier gaan we waarschijnlijk in de jungle overnachten in een hotel, dus nu denk ik echt geen internet. Maar dan horen jullie binnenkort weer van ons vanuit San christobal de las casas.

Tot snel!

Liefs Erik en Anne

Reacties 4

Joon 04-11-2012 23:04

Hallo lieverds,

Wat een schitterende reis zijn jullie aan het maken.
Dat wordt weer een mooi fotoboek.
Hier alles OK, aannemer is begonnen dus spannend.
Dank voor jullie lieve smsje vrijdag.
Geniet van de jungle, het heerlijke weer (hier regen en 7 graden!) en elkaar.
zoen
Joon

oma 05-11-2012 09:20

dag schatjes
het verhaal gelezen wat fijn allemaal.
Kijk goed uit in de jungel en geniet
liefs oma

Irène 05-11-2012 20:45

Ha lieverds,

Klinkt goed die verhalen van jullie!
Geniet verder van al het moois, het lekkere weer en elkaar>

Tot een volgende keer.

Kus,
Mama (Irène)

Ieke 06-11-2012 22:06

hé, hebben jullie wel van zo'n suiker doodshoofd gesnoept?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer