Vulkaanavontuur

Hola!

Zijn we weer! Alweer even geleden maar we hadden het veel te druk met luieren om iets te typen :)

We pakken de draad weer op in León, waar we vorige week woensdag de Telica vulkaan hebben beklommen om lava te zien. We hadden gezien de tijd gekozen voor de korte trip waarbij je met de auto tot aan de voet van de vulkaan ging. Klonk goed! De heenweg ging goed en we kwamen inderdaad uit onderaan de vulkaan. In zo'n 45 minuten waren we bovenaan de vulkaan. Helaas was het bewolkt dus een mooie zonsondergang was er niet echt, maar daar kwamen we ook niet voor. Het was al snel donker toen we bovenaan de krater kwamen, en toen was door de rook heen inderdaad lava te zien. Niet zoals in mooie documentaires op tv in grote rode stromen die je bijna aan kunt raken, maar de rode oplichtende stukken onderin de krater was toch echt lava! 
Mee eens dat de foto net zo goed een nagloeiende barbecue zou kunnen zijn, maar geloof ons maar op onze blauwe ogen. 

Daarna met de zaklamp aan en de gids voorop weer afgedaald om net voor een flinke plensbui weer in de 4x4 te stappen. En toen begon avontuur 2.0. Op de heenweg hadden we al het idee dat de chauffeur van de voorste toyota landcruiser wat bedrevener was dan die van ons, maar in het donker werd dat bevestigd. Regelmatig schuurde hij met de onderkant van de auto over rotsen en moest hij flink gassen om de hellingen te nemen. Waar we op reden was ook eigenlijk nauwelijks een pad te noemen, zelfs voor een 4-wheeldrive. En ja hoor,  op een stuk pad waar een boom in het midden stond kon je of links of rechts om de boom heen. De hoogte van het gras op het pad had een aanwijzing moeten zijn welk pad te kiezen, maar onze chauf koos het pad met het langste gras. En daar zat een flink hoogteverschil in, met als gevolg dat we met een luide bonk stil kwamen te staan. Ook flink gassen hielp niet, dus stapten we allemaal maar uit in de hoop dat het verminderen van gewicht van de wagen net genoeg zou zijn. Beetje jammer dat net op dat moment een enorme plensbui naar beneden viel. 

Top! In the middle of nowhere vastzitten en dan ook nog megaharde regen! De chauffeur probeerde de andere auto te bellen, maar hij had (natuurlijk) geen telefoonbereik daar. Toen opperde hij dat we misschien de voorkant van de auto op konden tillen, dan zou hij 'm achteruit proberen terug te rijden. Euh, ja. Met vier man een 4-wheeldrive 'optillen'???? Maar goed, proberen kan altijd. Uiteraard zonder dat dat ding ook maar een millimeter van z'n plek af kwam. Enig resultaat was dat de chauffeur z'n banden alleen nog maar meer liet spinnen. Uiteindelijk zijn we dus maar allemaal weer in de auto gaan zitten (aangezien het ook nog steeds regende) in de hoop dat de andere jeep terug zou komen. En dat deed ie uiteindelijk gelukkig! Met behulp van een touw lukte het de andere auto met wat moeite om de onze los te trekken. Hoera! Voor de rest van de track heeft de andere auto vlak voor ons gereden, om de juiste weg voor te gaan en te kunnen helpen als we weer vast zaten. Was gelukkig niet nodig. 

Al met al weer een leuk avontuur, gelukkig waren we met twee auto's!
De volgende dag zijn we met onze heerlijk luxe shuttle naar het vliegveld gegaan, op naar de Corn Islands. Daarover gaat ons volgende sterke verhaal!

Liefs Erik en Anne

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer