Yogjakarta

We zijn alweer twee dagen in Yogjakarta en het was fijn om weer normaal te kunnen douchen en we ’s nachts een fatsoenlijk bed te hebben. Bijkomend voordeel is dat ze hier ook Mc Donalds, KFC en allerlei andere eettentjes hebben waarbij je niet alleen rijst hoeft te eten.  :)

We hebben een beetje pech (of geluk, het is maar net hoe je het bekijkt) omdat alle toeristische bezienswaardigheden in de stad gesloten zijn. Dit komt omdat de jongste dochter van de sultan een groot trouwfeest geeft. Iedereen is uitgenodigd, en wij dus ook! Het is hier al dagen erg druk met Indonesische toeristen die de aankomende bruid en bruidegom willen komen bekijken. Ook is het paleis dat we graag wilde bezoeken al dagen dicht en dat zal nog wel even zo blijven.

Vandaag was het grote feest voor de mensen en er waren werkelijk duizenden mensen op de been om de processie te bekijken en wij stonden er tussen. Iedereen was in een vrolijke stemming, want er was gratis eten en het was feest! Voor ons was het allemaal wat onduidelijk wat wanneer precies ging plaats vinden en wat nu eigenlijk de bedoeling was. We hebben hierdoor dan ook een gedeelte gemist maar hebben toch mee kunnen genieten van de sfeer en het feest. Misschien komen we ook op TV want eigenwijs als wij waren wilde we ’s morgens toch even het paleis van buitenaf bekijken en zonder dat we het echt door hadden liepen we langs de pers en camera’s tot we werden tegengehouden door politie. Dit alles is allemaal vastgelegd door de pers :) We hebben het uiteindelijk maar opgegeven om wat van de stad te bekijken omdat veel dingen gesloten waren.

Gisteren zijn we naar de Borobudur en de Pramanan tempels geweest. Deze tempels zijn (her)ontdekt door een Nederlander en wel door de heer Theodorus van Erp.  Altijd al geweten dat de familie een belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis, maar nu is er dan ook bewijs van :) . Theodorus (we hebben er een foto van en ik lijk er sprekend op),  heeft er voor gezorgd dat er een plan de campagne kwam om Borobudur en de Pramanan te herstellen. De tempels lagen namelijk helemaal onder het as van de vulkaan.  Zelfs nu nog zijn ze druk bezig met het restaureren van de tempels en wordt het stukje bij beetje opnieuw opgebouwd. De natuurlijk helpt daarbij niet echt mee want in 2006 vond er hier een aardbeving plaats. De aardbeving zorgde er voor dat de hoofd tempel van de Pramanan zo erg beschadigd raakte dat het niet meer van binnen te bezoeken was. Ook dit moet de komende jaren dus weer hersteld worden.

Verder hebben we eigenlijk vrij weinig nieuws aangezien we vooral praktische dingen hebben geregeld (een wasje doen, batterijen opladen, snoepvoorraad aanvullen etc etc), want morgen gaan we weer op pad richting de Bromo vulkaan. We wilden eigenlijk nog wel graag het Koninklijkpaleis zien, maar deze is ook de komende dagen nog gesloten door de trouwerij. Voor ons is dat net te lang om op te wachten en hebben we maar besloten weer verder te reizen. De komende dagen word het weer veel reizen en weinig slapen, maar na deze tour kunnen we lekker gaan relaxen. Over 4 dagen zitten we namelijk op Bali. Tot die tijd zitten we waarschijnlijk weer in gebieden met weinig internet, maar mocht het beschikbaar zijn geven we jullie natuurlijk weer een update.

Groetjes,

Anne en Erik

Reacties 3

Heleen 19-10-2011 12:23

Ha!
Jammer dat jullie niet alles hebben kunnen zien wat je had gewild, maar zo'n trouwfeest maak je ook niet zomaar mee
Ik ben erg benieuwd naar de foto van Eriks over-over-over... groot vader..
Succes met de reis!
Xx

Ieke 19-10-2011 18:16

Hi hi belangrijke figuren!
Leuk zo'n groot volksfeest, lijkt me wel bijzonder om mee te maken. Volgens mij loopt jullie route sowieso anders dan gepland, of niet? Ik ben straks erg benieuwd naar de foto's! Fijne reis verder, ik hoop dat jullie een oogje dicht kunnen doen in die wildernis van auto's
xx Ieke

Irène 23-10-2011 22:16

Lieve Anne en Erik,

Genoten van jullie fantastische verhalen en foto's. Spectaculair zeg!
Wij zijn zojuist terug van een weekje wandelen in Zuid-Limburg, ook heerlijk natuurlijk.
Geniet maar lekker van wat relaxdagen.
Tot de volgende keer.

Kus,
mama (Irène)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer